A fost concepută casa care se ridică la inundaţii.
Arhitecţii au creat o casă cu un design avangardist pe malurile Tamisei, la Marlow. Casa are trei camere şi este aşezată pe un subsol din beton armat, plasat pe patru stâlpi. Când apele cresc, presiunea apei deblochează casa care pluteşte, în funcţie de nivelul apei. Proiectul, realizat de firma de arhitectură Baca din Londra, a fost conceput îndeosebi pentru New Orleans şi Olanda, unde există riscuri mari de inundaţii.
Casa este astfel construită încât nu permite apei să intre. Grădina este prevăzută cu trei terase, la niveluri diferite, proprietarii putând să observe astfel cât cresc apele. Ele joacă rolul unui sistem de avertizare. Potrivit creatorilor săi, casa amfibie este 'un loc minunat pentru locuit', având tot confortul modern şi constituind o soluţie pentru localităţile construite în câmpii inundabile. Costul ei este deocamdată destul de ridicat - 1,8 milioane de euro.
Richard Coutts, director al Baca, vorbeşte despre realizarea casei: 'Am creat o casă amfibie în care cei care locuiesc să fie în siguranţă, nu riscă să-şi pierdă bunurile şi care se adaptează provocărilor schimbărilor climatice.
Casă plutitoare pe râul Amstel în Olanda
Biroul de proiectare +31 Architects au realizat o variantă modernă a unei case plutitoare tradiționale, pe râul Amstel, în inima Amsterdam-ului, Olanda. Arhitecții au căutat să obțină sentimentul caracteristic al unei case plutitoare tradiționale, cu reguli stricte asupra înălțimii, care trebuie să fie minimă.
Această casă pe apă are o vedere largă asupra râului Amstel, dispune de 2 etaje spațioase și o terasă însorită pe acoperiș. Pentru a obține lumina naturală la subsol,s-a creat un gol mare ce leagă cele două etaje. Lumina în camera de oaspeți, de asemenea amplasată la subsol, intră printr-o “fereastră cuc”, poziționată mai jos de șemineul din living, astfel încât nici un spațiu nu este irosit.
În descrierea proiectului, +31 Architects explică: Locuința pe apă devine din ce în ce mai populară în Olanda. Clienții / proprietarii ce vin la biroul nostru, își doresc șarmul tipic caracteristic al locuinței pe apă, dar nu le plac casele plutitoare existente cu aspect standard de “caravană”. Din ce în ce mai mulți oameni își doresc să locuiască într-o casă plutitoasre cu design contemporan, ce este proiectată pentru a răspunde nevoilor lor specifice.
Românul care se plimbă cu vila-plutitoare în Delta Dunării
O casă cu flotoare de beton armat care, culmea, mai şi pluteşte? Rezultatul ne-a întrecut toate aşteptările.
Pe inginerul Adrian Dobre, artizanul „ciudăţeniei" apărute de curând pe malul drept al braţului Sf. Gheorghe, nu departe de Tulcea, l-am cunoscut întâmplător, în Delta Dunării. Bucureştean sadea, acesta s-a îndrăgostit iremediabil de Deltă în urmă cu aproape 20 de ani. A revenit an de an, apoi lună de lună, pentru ca acum să vină săptămânal. Pasionat de bărci, de pescuitul în sistemul „catch&release" şi de călătoriile prin labirintul de canale din mijlocul apelor, el a căutat o modalitate de a-şi împlini un vis pe care mulţi pescari l-ar împărtăşi. Voia o casă de vacanţă în Deltă, una pe care să o poată muta în diferite zone, în funcţie de anotimp şi de preferinţele sale.
O casă care să îi permită să vadă toate ungherele Deltei şi să simtă pulsul acestui paradis. După zeci de nopţi albe, sute de schiţe, planuri şi calcule, în septembrie 2009, proiectul final era aşternut pe hârtie. Şase luni mai târziu, după o investiţie de aproape 60.000 de euro, cu 20.000 mai mult decât estimase, casa plutea la câţiva kilometri de Tulcea. Asta, în ciuda nenumăratelor autorizaţii, aprobări, avize şi dispute cu autorităţile nedumerite dacă era vorba de o casă sau de o ambarcaţiune.
Dacă, în cazul pontoanelor clasice, flotoarele metalice necesită lucrări periodice de întreţinere, fiind dificile din punct de vedere tehnic şi, evident, costisitoare, inginerul nostru a propus o soluţie inedită - construirea unui flotor din beton armat, segmentat în şase alveole după modelul clasic al navelor.
O casa plutitoare de „doar” 85 milioane de dolari
Pe numele ei, Numptia, casa este de fapt un yacht care face parte din topul 100 al mega-yachturilor din lume. 16.01.2012 5084 Catalina Coca
Am ales sa o prezentam deoarece designul sau interior ne-a coplesit pur si simplu. Desi cand pasesti spre el esti 100% sigur ca te vei urca intr-un yacht, odata ajuns in interior, ai impresia ca te afli in una din cele mai luxoase resedinte facute vreodata.
Prezentat la Monaco la Yacht Show, editia a 21-a, ce a avut loc in septembrie anul trecut, „gigantul” de 70 de metri a captat atentia tuturor, fie ei vizitatori, investitori, presa sau posibili clienti. Pagini intregi de print au fost consumate dupa eveniment de cele mai importante reviste de specialiate care s-au intrecut in imagini si cuvinte pentru a descrie cat mai bine opulenta acestei resedinte plutitoare.
Ambarcatiunea a fost lansata in aprilie anul trecut la Genova dupa un proces de construire care a durat trei ani. Yachtul a fost facut la comanda pentru un om de afaceri american, de origine italiana, a carui identitate nu a fost dezvaluita, si pentru familia lui numeroasa.
Cum era de la sine inteles, pentru suma exorbitanta la care este evaluat, au fost folosite materiale de cea mai buna calitate si tehnologie de ultima generatie.
Relativ neobisnuit a fost gestul proprietarului de a alege o companie - Rossinavi Yachts of Viareggio - si un designer de interior - Achille Salvagni - nu foarte cunoscuti pentru construirea si decorarea yachtului.
Designerul a lucrat indeaproape cu proprietarul in ceea ce priveste amenajarea ambarcatiunii. Cei doi au ales sa combine elemente moderne cu accente traditionale luxuriante, rezultatul fiind definita luxului si a confortului desavarsit. Matase, marmura, argint, quartz, toate acestea sunt materiale pe care le puteti regasi in interiorul yachtului.
Per total, exista camere generoase ce pot gazdui pana la 12 invitati, pe langa membrii echipajului, dotate cu tot ce aveti nevoie. Nu veti duce lipsa de nimic. Yachtul este dotat si cu spa si punte speciala pentru stat „la plaja”.
Pentru o saptamana de vis, ambarcatiunea poate fi inchiriata cu suma de 646,000 de dolari.
Sursa: thecoolhunter.net
Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren.
Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Thanks !