joi, 7 iunie 2012

Reabilitarea termica a blocurilor - Teapa sau Afacere !

 Reabilitarea termica a blocuriloreste cadoul otravit al guvernantilor
Poliesterul are densitatea foarte mica si se degradeaza rapid la intemperii (lapovita , ninsoare , piatra etrc. ) , la care se mai adauga si faptul ca daca nu sunt lipite exceptional , apa se infiltreaza intre zid si poliester , ceeace poate aduce la exfolierea fatadei .
Un amanunt important , pe care constructorii nu l-au luat in calcul , este si acela ca pasrile au o atractie in a ciuguli poliesterul !
Imaginati-va urmatorul aspect sinistru - poliesterul ciugulit sau poliesterul dezlipit in suprafata mare pe fatada blocului , un bloc mucegait intre poliester si zidul blocului !
Si un alt amanunt - de ce se ingramadesc primariile sa placheze blocul , de multe ori gratuit ? Pai , in primul rand , pentru ca pretul corect este de circa (400 euro) , de 3 ori mai mic decat cel practicat (15.000 euro ) , apoi , se placheaza numai votantii primarului , iar banii pentru placare sunt imprumutati si platiti apoi tot de cetatenii localitatii / sectorului . Si apoi cui apartin firmele care efectuiaza lucrarile ?
Reabilitarea termica a blocurilor, cadoul otravit al politicienilor Facuta intr-un ritm tot mai alert inainte de alegeri, reabilitarea cu polistiren a cladirilor ascunde calitatea precara si miza pur electorala a lucrarilor. Solutiile alternative de reabilitare termica, fara polistiren, sunt neglijate complet de autoritati. Licitatiile sunt facute pe fuga, la limita legii, dar de lucrari se ocupa nu firmele "castigatoare", ci muncitorii necalificati de la firmele subcontractoare Singurul castig al proprietarilor din blocurile impachetate in polistiren este acela ca, pentru cativa ani, vor plati mai putin la intretinere. Asta e ceea ce se stie, si nu e putin lucru. Ceea ce nu se stie sau se neglijeaza complet este ca polistirenizarea ascunde multe efecte secundare extrem de daunatoare atat sanatatii proprietarilor, cat si calitatii blocurilor. Asta ca sa nu mai vorbim de calitatea estetica precara a acestor lucrari. Cum insa primarii au ajuns inainte de alegeri la concluzia ca reabilitarile trebuie sa se faca gratuit, se...

In concluzie, cei care critica polistirenul ne sfatuiesc sa cautam materiale cu permeabilitate capilara si densitate mare. Din pacate, acestea sun mult prea scumpe, depasind 120 euro pe metru patrat fata de 60-80 euro cat costa cele de slaba calitate, la nivel european.

Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren. http://www.ziare.com/casa

Teapa reabilitarii termice a blocurilor comuniste


60 de milioane de lei vechi. Atat il costa pe proprietar izolatia termica a unui apartament cu trei camere, daca lucrarea este contractata prin intermediul programului national, finantat doar pe hirtie. Acest lucru l-au aflat cu uimire ploiestenii din blocul M4 de pe Strada Arhip Nicolae din Vest, in ziua in care constructorul i-a anuntat inceperea lucrarilor. Pentru ca suma este mult prea mare, oamenii vor sa renunte la reabilitare, dar se tem ca vor fi pusi sa plateasca cheltuielile legate de proiect si de organizare a licitatiei pentur desemnarea firmei de constructii. 

Preturi foarte mari
La inceputul acestui an, Primaria Ploiesti a alocat peste 500.000 de lei din bugetul local pentru reabilitarea termica a trei blocuri din oras, lucrare care urma sa se faca printr-un program national. Este vorba despre blocul E6 de pe Bulevardul Republicii nr. 130, pentru care Primaria Ploiesti a prevazut in bugetul local o contributie de 280.000 lei, de blocul 135 de pe strada Zimbrului, pentru care s-au alocat 173.000 lei si de blocul M4 de pe strada Arhip Nicolae, care primeste de la municipalitate 136.000 lei. Asa cum prevede legea, programul presupune impartirea costurilor astfel: 33% din costuri le sustine primaria, 33% locatarii, restul de 34% fiind suportate de stat, prin Ministerul Lucrarilor Publice. Pentru ca programul a fost lansat in urma cu cativa ani, locatarii din M4 fusesera instiintati ca partea lor de contributie va insemna maximum 30 de milioane de lei vechi, platibili in rate. Zilele trecute, insa, reprezentanti ai Primariei Ploiesti si ai constructorului au anuntat proprietarii ca in cel mai bun caz, pentru un apartament cu doua camere, vor plati 53 de milioane de lei vechi, bani pe care trebuie sa-i dea in 3 luni! "Pe scara noastra sunt multi pensionari, care nu au de unde plati acesti bani. Acum cateva luni, noi am anuntat ca nu mai vrem reabilitare cand ni s-a spus ca ar costa mai mult, asa ca nu inteleg de ce au mers mai departe. Acum constructorul vrea sa se apuce de lucrare, chiar daca noi nu mai vrem asa ceva. Ba chiar doamna Stoichita de la primarie ne-a amenintat ca vom fi pusi sa platim ceea ce s-a cheltuit cu acest proiect, licitatia si altele", ne-a declarat Manuela Danila, unul dintre locatarii din M4. De aceeasi parere este si Vasile Nicolae, care spune ca nu are de unde sa plateasca atatia bani doar pentru izolatia cu polistiren a apartamentului sau cu doua camere.

Oamenii sunt de vina ca s-au razgindit
Viceprimarul Ploiestiului, Carmen Dumitru, spune ca, deocamdata, oamenii nu au de ce sa se teama ca vor fi sanctionati. "Pretul pentru M4 a fost chiar mai mic decat s-a estimat in program. Oamenii au stiut de la inceput cat trebuie sa dea, dar intre timp s-au razgandit. Cat despre sanctiuni, exista un proiect de lege, deocamdata, care prevede ca locatarii ce se razgandesc in privinta aceasta sa plateasca, cum este si normal, cheltuielile facute pentru proiectul care nu se va mai face, la solicitarea lor", a precizat Dumitru. Oamenii au fost chemati in audienta la primarul Andrei Volosevici, vineri dimineata si spera ca acesta sa le inteleaga punctul de vedere. "Ce poate sa-mi faca, sa-mi ia casa pe care am cumparat-o eu?", se intreaba Vasile Nicolae.

Preturi mult mai mici pe piata libera
Fara audit si proiectare, ploiestenii care si-au facut pe cont propriu izolatia pentru un apartament cu 3 camere au dat doar 20 de milioane de lei vechi, adica de trei ori mai putin decat platesc beneficiarii programului national de reabilitare. Aceasta investitie insa nu poate primi aviz energetic si, din 2009, apartamentele fara un astfel de aviz nu mai pot fi vandute.

Proiect nereusit
La cateva blocuri distranta de M4 este imobilul M 10, primul experiment de reabilitare national. Acum doi ani, reabilitarea termica a acestui bloc a fost inaugurata in prezenta ministrului Laslo Borbely, care s-a aratat nemultumit de proiect. Si asta pentru ca firma care a executat lucrarea pentru o suma foarte mare de bani a facut doar izolatia cu polistiren si a turnat smoala pe plafon. In plus, pentru ca nu aveau si repartitoare de costuri la energia termica, oamenii stateau cu geamul deschis pentru ca mureau de cald in case.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei , va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com   http://www.urbaniulian.ropoliticienilor12 Iunie 2012 Apartamente Dorin Deac

 


Reabilitare termica in Sectorul 1, cu 125 milioane de euro imprumutati de la BEI

Primăria Sectorului 1 va finaliza proiectul propriu de reabilitare termică a blocurilor, fără costuri pentru proprietari, cu ajutorul unui împrumut de 125 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), a anunţat, joi, edilul sectorului, Andrei Chiliman. "Suntem titularul celui mai mare contract de împrumut încheiat cu Banca Europeană de Investiţii de o autoritate a administraţiei publice locale din România. Este un contract de împrumut încheiat în condiţii foarte avantajoase pentru Primăria Sectorului 1, adică 125 de milioane de euro rambursabili în 20 de ani, cu o perioadă de graţie de patru ani şi o dobândă de 2,4% pe an", a spus Chiliman, după întâlnirea cu delegaţia BEI condusă de vicepreşedintele instituţiei, Plutarchos Sakellaris. In Sectorul 1, în trei ani de la începerea programului de reabilitare termic`, au fost finalizate lucrările 


„Pura coincidenta”: Primaria Ploiesti reabiliteaza gratuit 46 de blocuri in colegiul Robertei Anastase

Primaria Ploiesti reabiliteaza, din bani publici, 46 de blocuri din municipiu, aproximativ trei sferturi din blocurile reabilitate fiind situate in colegiul uninominal unde deputat este Roberta Anastase, primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici (PDL), spunand ca aceasta este o "pura coincidenta". Cele 46 de blocuri vor fi placate cu panouri termoizolante, usile de acces in cladire si ferestrele de pe casa scarii care nu asigura un grad corespunzator de izolare termica vor fi inlocuite, balcoanele vor fi inchise cu tamplarie PVC si geam termorezistent, iar actualele ferestre ale apartamentelor "care nu asigura un grad de izolare termica corespunzator" vor fi inlocuite, se arata in comunicatul dat publicitatii de Primaria Ploiesti. Contactat telefonic, primarul municipiului Ploiesti, democrat-liberalul Andrei Volosevici, a declarat pentru MEDIAFAX ca locuitorii din cele 46 de blocuri nu vor plati niciun ban pentru izolarea termica intrucat lucrarile sunt... de acest... 24 Mai 2012 Social 13 Martie 2012 Politic  
 

Un comentariu:

  1. Salutare,

    daca aveti timp sa va salvati banii, documentati-va despre o noua tzeapa imobiliara, care "ataca" clasa medie a populatiei.

    http://topinvestromania.wordpress.com

    Adi

    RăspundețiȘtergere

Thanks !