vineri, 8 iunie 2012

Energia Solara si Apa Calda

Panouri solare termodinamice sau apa calda menajera in 365 zile din an fie zi sau noapte, vant sau ploaie

Cum functioneaza panourile solare termodinamice?


Sistemul solar de generatia a treia functioneaza cu ajutorul unui lichid de racire R407C (nu este un antigel ca si in cazul panourilor solare traditionale ci un gaz) umplerea sistemului fiind asemanatoare cu punerea in functiune a unui aparat de aer conditionat.

Lichidul de racire circula prin sistem la -5°C si intra in sistem la -15° C, apoi se incalzeste si se evapora. Lichidul evaporat este transformat in gaz si prin intermediul retelei de distributie solara intra in compresor. Pa parcursul compresiei gazul isi mareste densitatea, crescandu-si temperatura la 110-130°C, dupa care printr-un schimbator de caldura transmite caldura unui rezervor de apa calda sau sistemului de incalzire.

Pe scurt sistemul solar termodinamic functioneaza exact ca si frigiderul obisnuit de acasa numai pe invers.

Astfel obtinem in mod continuu apa calda la 60°C pe timp cu soare, cu vant, ploios, chiar si noaptea in toate cele 24 de ore ale zilei!


Vand , AP.3 CAM , CF.1 , ET.3/10 , proprietate din 1977 ,  antiseismic  – coanstrucție specială  monolit prin turnare beton , GROSIME ZID = 32 CM  , 
BALCON LOGIE ,  SEMIDECOMANDAT ( poate fi recompartimentat  si transformat relativ   simplu in decomandat ,   CONTORIZAT APA SI CALDURA . 

SISTEM DE INCALZIRE SOLARA PENTRU PREPARARE APA CALDA
(BOILER PE GAZ EXISTENT) SI INCALZIRE IN PARDOSEALA
 
 









Blocul este racordat (la fiecare etaj)  și la reteaua separată  
de gaz metan pentru centrală proprie   . 
LIFT , SCARA CURATA , CIVILIZATĂ , LINISTE  .
St = 84,46 MP - Preț 68.000 euro , negociabil !
Tel. 0727999455  -  E-mail : faosimob@yahoo.com

Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren. 




Toti cunoastem cateva detalii despre panourile solare si dezvoltarea acestora. Prima data au aparut panourile solare plane care au devenit mai bune si mai eficiente cu timpul dar mai ales in perioada rece aveau / au un randament mai mic si unele nici nu functioneaza pe timpul iernii. (mai sunt si exceptii)
O tehnica mai avansata prezinta panourile solare cu tuburi vidate care datorita tehnicii folosite si formei tuburilor dau un randament mai mare in sezonul rece. Cu panourile solare cu tuburi vidate putem obtine un aport frumos la incalzire in timpul iernii iar primavara si toamna sistemele bine construite pot sa satisfaca complet necesitatile de incalzire a casei (mai ales in cazul sistemelor de incalzire in perete, in pardoseala care functioneaza la temperaturi scazute).
Nu este un secret insa si trebuie sa recunoastem ca panourile solare fie plane fie cu tuburi vidate sunt functionabile doar atunci daca este soare, adica in timpul zilei daca vremea este frumoasa si cu soare - ceea ce nu este o caracteristica generala a zilelor din perioada urmatoare noiembrie-februarie. (nota: unele panouri solare cu tuburi vidate dau un randament semnificativ si atunci cand cerul este noros).

Cum se instaleaza panourile solare termodinamice?

Panourile sunt usor de instalat. Acestea pot fi montate pe acoperis, pe podea, pe FATADE, PE GARDURIsi pe alte suprafete, chiar si pe verticala. Practic pot fi amplasate oriunde dar se recomanda orientarea spre sud iar inclinarea panourilor sa fie intre 45-90 grade. Acesta inseamna ca panourile pot fi montate si pe verticala adica de ex. pe peretele cladirilor sau pe gard, fara a fi necesara existenta unui spatiu suficient de mare pe acoperis pentru a putea fi montate toate panourile pentru deservirea necesitatilor. Distanta maxima intre panourile solare si blocul solar termodinamic nu poate depasi 30 metri, iar in inaltime nu poate fi mai multa decat 15 metri.

Echipamnetul functioneaza ca si pompa de caldura cu aer?
Nu. Pentru pompa de caldura cu aer sunt necesare unitati exterioare de putere mare, ceea ce inseamna consum mare de energie si zgomot mare. In cazul temeperaturii exterioare sub 0°C este necesara protectia la inghet a unitatii exterioare sau incalzirea pa cale electrica ceea ce reduce castigul obtinut prin folosirea sistemului. Acest risc nu exista in cazul sistemelor solare termodinamice.
Cat este consumul de energie electrica?
Consumul de energie electrica al unui echipament tipic de producere a apei calde menajere de 200 litri este 500 W.

Sistemul solar termodinamic este functionabil doar la temperaturi de peste -5°C, sub aceasta temperatura sistemul se opreste.
Consumul de energie electrica este mai ridicat decat in cazul unei instalatii solare traditionale dar mai mic decat daca am folosi rezervor electric sau cu rezistenta electrica pt. incalzirea apei.

Ce ar fi daca ar exista panouri solare care ar putea functiona si in conditii meteorologice nefavorabile? Ce ar fi daca toamna si  iarna, in vremea rece (cand ne vom incalzi de la sumele de pe facturile de gaz si de incalzire), am putea folosi un sistem de panouri solare termodinamice de generatia a treia care sa functioneze oricand in aproape orice conditie meteorologica?

Continuând în serie meu pe bază de energie solară , în acest articol vom arunca o privire la apă caldă solare - beneficiile apei de încălzire prin soare, cum funcţionează şi costurile implicate.

Solare beneficii de apă caldă
Una dintre cele mai mari consumatoare de energie (şi, prin urmare, costisitoare), procese, în orice casa este de încălzire a apei. Conturile de încălzire a apei pentru mai mult de 20% din consumul de energie rezidenţiale în Statele Unite ale Americii şi în jur de 40% din energia utilizată în casele australiene. Aceasta reprezintă nu doar o bucată masivă a facturii de energie, dar, de asemenea, o proporţie substanţială a emisiilor de dioxid de carbon. Un sistem solar de apa fierbinte, pe o perioadă de timp, veţi economisi bani şi pentru a diminua impactul asupra mediului.


Tipuri de echipamente solare de apă caldă
Există două tipuri principale de sisteme solare de apă caldă
Pasiv: Un sistem pasiv constă dintr-un rezervor de stocare a apei calde, un colector solar, conducte şi cadru. Întregul sistem este montat pe acoperis. Apa încălzită de la panoul de sus curge natural şi apoi este gravitatea alimentat în casă.
Activ: o pompă electrică este folosit pentru a circula lichidul prin colector panou, ceea ce înseamnă că rezervorul nu trebuie să fie pe acoperiş. Avantajele unui sistem de activ includ:
a) pot fi mai uşor pentru a obţine aprobarea guvernului local,
b), greutate mai mică şi tulpina pe acoperiş
c) nu are nevoie de modificări majore de acoperis
d) mai mult de design estetic plăcut
Colectoare solare
Colector solar este sfârşitul de afaceri a unui sistem, încălzirea progresele de apă şi multe au fost făcute în tehnologia de colector solar, în ultimii ani, pentru a îmbunătăţi performanţa. Cele mai comune tipuri de colectoare solare:
Plate

Un colector placa plat este de tip tradiţional şi constă dintr-o cutie izolată care conţine o foaie de metal negru, cu tevi încorporate. De căldură este absorbită de foaie şi transferat la apă în conducte.
Evacuaţi tub
Un evacuate (sau vid), tub colector este format din tuburi de sticlă, cu un strat de acoperire absorbant de căldură prin conductele de apă, care rula. Ca tuburi cofraje conductele de apă sunt un vid, aceasta reduce pierderea de caldura, făcându-le mai eficiente decât colectoarele plane, astfel încât acestea sunt deosebit de potrivite pentru climatele mai reci. În timp ce sistemele evacuaţi tub sunt un pic mai scumpe decat placa de plat, eficienţa lor a crescut (de până la 97%, de retenţie de energie termică), mai mult decât face pentru costurile suplimentare.
Pompe de căldură
Pompele de căldură sunt o formă de tehnologie solara de apa calda care nu utilizează nici un fel de colector. Pompele de căldură utilizează căldura din aer pentru a ridica temperatura apei - chiar şi în condiţii de îngheţ până la -10 grade Celsius (14F). O pompa de caldura este ca un frigider, dar în sens invers. Am vorbit cu câţiva oameni care au aceste unităţi, şi chiar în adâncurile de iarna le-am avut probleme cu un flux constant de apă caldă.

Evacuaţi tub solar sistemul de apă caldă
Imagine de curtoazie de energie conteaza Australia - solare de apa calda de specialişti
Dar atunci când este înnorat?
În timp ce un sistem solar de apă caldă poate incalzi apa inca si in zilele innorate, în cazul în care norul este prea grea pentru prea mult timp, eficacitatea unui sistem de platforme plat şi într-o măsură mai mică, tuburi vidate, este redus foarte mult.Din acest motiv, mai multe sisteme solare apa calda, de asemenea, vin cu un sistem de energie electrică sau gaze naturale asistate prin care, dacă temperatura scade sub anumit punct, sistemul de backup automat va începe în a menţine temperatura dorită.
Ce despre amprenta de echipamente de mediu?
Sceptici regenerabile de energie sunt rapid să sublinieze faptul că producţia de echipamente de energie regenerabilă este un proces intens de energie. Acest lucru este destul de adevărat, însă, având în vedere echipamentul este proiectat să dureze un timp foarte lung, cantitatea de energie necesară pentru a crea componente este mai mult decât compensată de cantitatea de energie pe care o salvează. În timp ce variază în funcţie de tipul de sistem şi de locaţie în cazul în care este folosit, un apartament placa de sistem pasiv de energie timp de recuperare poate fi la fel de puţin de 18 luni. Un sistem solar de apă caldă poate salva, de asemenea, de până la 4,5 tone de emisii de gaze cu efect de seră pe an!


Cât de mult costă solar de apa calda?
Din nou, aceasta depinde de tipul de sistem, dar pentru o familie de 4, se aşteaptă să plătească oriunde de la 3.500 dolari pentru un sistem de tub vidat de 4.000 dolari pentru un sistem de tub vidat, cu asistenţă de energie electrică. În plus, te uiti la între $ 1200 - 1600 dolari pentru a avea o profesional instalat. Este o mulţime de cheltuieli, dar nu există modalităţi de a reduce costurile în mod substanţial. Puteţi cumpăra kituri de reabilitare, care pot reduce preţul de aproximativ o mie de dolari. Costul poate fi, de asemenea, a scăzut dramatic, profitând de reduceri de energie regenerabilă , care oferă multe guverne. În unele cazuri, reducerile pot fi atât de generos vor reduce preţul unui sistem solar de apa calda pentru a face comparabile cu serviciile tradiţionale de apă caldă.


Solar de apă caldă timp de recuperare
Pentru a calcula un timp de recuperare de aproximativ, deduce orice reduceri aplicabile şi apoi să ia o privire la energie electrică de curent sau de factura de gaz.Dacă sunteţi în Statele Unite ale Americii, se calculează 20% din proiectul de lege ca fiind atribuită la apă caldă, sau dacă sunteţi în Australia, să ia 40%, apoi împărţiţi costul rezidual al sistemului de această cifră. Acest lucru va da un apropierea de cât de multe luni sau trimestre se va lua pentru a ajunge la un stadiu care sistemul a plătit pentru ea însăşi -, după care, este practic gratuit de încălzire cu apă caldă până la aproximativ 25 de ani, când sistemul va trebui probabil să fie înlocuit.


Un viabil, verde alternativă
Sisteme solare de apă caldă au fost în jur de mulţi ani şi sunt cu siguranţă nu doar un truc pentru hippies. Sumele mari de energie consumată în apă de încălzire a văzut unele guverne fac instalarea lor obligatorie. De exemplu, Hawaii necesită acum toate casele noi pentru a instala sisteme solare de apă caldă şi în Israel, 90% din case au incalzitoarelor solare de apa instalat.
Apropo, dacă doriţi să experimentaţi solar de apă caldă pentru sub 10 dolari, încercaţi o pungă de duş solar - Eu folosesc o atunci când am degroşare-l :). Dacă sunteţi interesat în procesul de învăţare mai multe despre alte opţiuni de energie solară şi eoliană de putere, verifica unele din articolele de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thanks !