Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren. http://www.ziare.com/casa
Constructia unei case la cel mai bun pret este incercarea prin care trec multi romani, si persoane fizce si antreprenori, care a dat nastere la crearea unor mituri despre constructia unei case.
"Termenul "ieftin" este relativ", cred unii proaspat proprietari ai unei locuinte dintr-un bloc nou. Pentru ei, "oricat ar fi de ieftin, raportat la salariile pe care le castigam in Romania, pretul unuei locuinte va fi tot timpul mare".
"Casele din lemn sunt mai ieftine"
"Casele din lemn sunt mai ieftine", cred multi romani, care nu sunt insa familiarizati cu costurile si tehnologiile moderne ale constructiei din lemn.
Pentru ca Romania nu are o traditie recenta in constructia caselor moderne din lemn, instalarea panourilor de lemn modulate cu elementele de rezistenta si termoizolatie, poate fi dificila. Gasirea unor mesteri buni, care respecta toate reglementarile cu privire la constructia caselor din lemn, nu este usoara.
In final, o casa din lemn poate fi construita la un pret de 270-280 Euro/mp la cheie, fata de 300 Euro/mp pentru o casa din caramida. Merita diferenta de pret?
"Casele din bca sunt mai ieftine"
Inlocuirea caramizilor cu BCA-ul, material mai ieftin, duce la un cost final mai mic, este un alt mit vehiculat la scara larga.
Deoarece BCA-ul este un material neportant, el poate doar umple golurile din structura de rezistenta, care era asigurata chiar de caramizi, inainte de inlocuirea lor. Grinzile necesare pentru o casa construita din BCA sunt mai numeroase si mai solide, cu un grad de armare mai ridicat, motiv pentru care nu se obtin deloc economii semnificative.
"Casele mai mari sunt mai scumpe"
Cu cat are mai multi metri patrati, cu atat o casa este mai scumpa, spune un alt mit. La diferentele mici de suprafata, lucrurile sunt insa mai complicate, afirma insa specialistii.
Oferta de pret este prezentata intotdeauna in metri patrati, insa asta nu inseamna ca o casa de 150mp va fi cu 50% mai scumpa decat una de 100 mp. Pentru ca spatiul locativ depinde de modul in care sunt construite zidurile si de proiectul casei, o suprafata mai mare nu creste intotdeauna pretul proportional.
"Finisajele ieftine strica aspectul casei"
Finisajele ieftine strica orice casa, indiferent cat de mult a costat. Un alt mit nefondat in totalitate, cel al finisajelor ieftine ii indeamna pe proprietari sa investeasca cat mai mult in elementele decorative.
Adevarul este ca, indiferent de pret, aspectul final al casei depinde de inspiratia si indemanarea cu care au fost instalate finisajele, iar calitatea si confortul nu depind intotdeauna de pret, cel putin in cazul finisajelor.
"Casa construita in regie proprie = cheltuieli mai mici"
"Casa construita in regie proprie este mai ieftina" este poate cel mai puternic mit in acest domeniu. Inainte sa a incepe constructia unei case in regie proprie, trebuie sa cunosti toate reglementarile in domeniu si sa te asiguri ca alegi cele mai bune combinatii de materiale pentru termoizolare si hidroizolare.
Putini au toate cunostintele necesare pentru a finisa o casa care sa reziste in timp si care sa nu ceara cheltuieli suplimentare. Nici materialele de constructii nu sunt achizitionate intotdeauna la preturile cele mai bune, deoarece doar cumpararea lor in cantitati foarte mari asigura reduceri semnificative.
Sursa foto: Lempesresidenz
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Thanks !