duminică, 27 mai 2012

Investitia desteapta - cumpararea unei locuinte

Greseli la cumpararea unei case !


V-ati saturat sa stati intr-un apartament cu chirie ? 
Sau nu mai sunteti multumit de locuinta pe care o detineti 
si vreti sa va mutati ?

Cumpararea unei noi locuinte este probabil una din cele mai importante decizii din viata pe care la un moment dat fiecare dintre dumneavoastra este nevoit sa o ia. 
De aceea este si mai important ca inainte de a lua aceasta decizie sa va consultati cu persoane care au trecut printr-o astfel de experienta si care va pot oferi cateva sfaturi.
David Weekley lucreaza in domeniul imobiliar de peste 25 de ani si a vandut peste 30000 de case. Pe parcursul acestor ani a observat 10 mari greseli pe care oamenii le fac in momentul achizitionarii unei noi locuinte, publicate in cartea sa How to buy a home without getting hammered(Cum sa cumperi o casa fara sa fii fraierit).
Iata greselile intalnite mai frecvent decat ati crede la cumparatori:
1. Incercati sa speculati si sa faceti o investitie desteapta - in momentul cumpararii unei noi locuinte nu incercati sa va ganditi la ce pret veti putea revinde imobilul respectiv peste cativa ani. Acest lucru este aproape imposibil avand in vedere schimbarile care se pot produce pe piata intr-o perioada de timp atat de lunga.
2. Incercati sa faceti cea mai buna afacere - in primul rand trebuie sa cautati o locuinta pe placul dumneavoastra, in care sa va simtiti bine. Daca va concentrati prea mult asupra incercarii de a face o buna afacere este posibil sa finalizati prin a cumpara o locuinta care sa nu vi se potriveasca.
3. Nu luati in considerare casele expuse spre revanzare - e normal ca fiecare dintre noi sa fie atras de ideea unei case noi, in care nu a mai locuit nimeni inainte. Totusi de multe ori o locuinta expusa spre revanzare, situata intr-un cartier pe placul dumneavoastra poate fi exact ceea ce cautati si se poate incadra mai bine in buget.
4. Nu inspectati in detaliu o casa expusa spre revanzare - este esential ca in momentul in care decideti sa cumparati o casa care inainte de dumneavoastra a avut alti locatari sa inspectati totul foarte bine. Desi o sa sa va coste ceva timp si bani in plus, astfel veti putea evita unele potentiale cheltuieli cu diferite reparatii necesare despre care in momentul cumpararii nu stiati si pe care nu le-ati luat in calcul.
5. Nu verificati reputatia constructorului - verificarea firmei care s-a ocupat sau se va ocupa de constructie in cazul unei case noi este necesara pentru a nu avea surprize mai tarziu.
6. Treceti cu vederea modul in care intreaga dumneavoastra familie se va adapta la noua casa - desi locuinta pare perfecta, pretul este bun, trebuie sa aveti in vedere modul in care toti membrii familiei vor putea beneficia de noua casa. Necesitatea efectuarii unor noi modificari ar genera unele costuri suplimentare substantiale.
7. Alegeti o locatie care nu vi se potriveste - de multe ori entuziastmul cumpararii unei noi case va poate determina sa nu luati in considerare toate aspectele. Cartierul in care veti locui este un factor decisiv foarte important. Intrebati vecinii daca sunt mutumiti, daca este un cartier galagios, ce proiecte se afla in desfasurare. Deschiderea unui bar ,spre exemplu, in viitorul apropiat langa blocul dumneavoastra ar putea genera noi surse de discomfort pentru.
8. Sunteti entuziasmat de aspectul exterior si treceti cu vederea unele nerguli in interiorul casei - desi exteriorul casei pare a fi foarte atragator pentru dumneavoastra, este necesara o inspectie amanuntita si in interior pentru a nu fi nevoiti ulterior sa faceti prea multe modificari care sa necesite fonduri suplimentare de care nu dispuneti sau pe care nu le-ati luat in calcul.
9. Entuziastmul achizitiei unei noi locuinte va determina sa va grabiti si sa platiti prea mult - cumpararea unei noi locuinte este o decizie foarte importanta. De aceea trebuie sa va pastrati calmul si sa nu va grabiti in luarea deciziilor oricat de nerabdator ati fi sa va mutati. Analizati toate ofertele si alegeti-o pe cea care vi se potriveste cel mai bine.
10. Decideti sa amanati procesul de cumparare pe baza evolutiei pietei - pe piata imobiliara au loc numeroase schimbari de la o perioada la alta. Daca asteptati prea mult este foarte posibil sa pierdeti atat casa visurilor dumneavoastra cat si tot timpul si banii investiti in procesul de cautare pana in momentul respectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thanks !