duminică, 27 mai 2012

Bloc vechi sau o casa noua


Poliesterul se deterioreaza in timp !

In concluzie, cei care critica polistirenul ne sfatuiesc sa cautam materiale cu permeabilitate capilara si densitate mare. Din pacate, acestea sun mult prea scumpe, depasind 120 euro pe metru patrat fata de 60-80 euro cat costa cele de slaba calitate, la nivel european.
Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren. http://www.ziare.com/casa




Apartament in bloc vechi sau constructie casa?
***Un calcul simplu ne arata ca, desi pare neverosimil, inca se poate construi o casa cu banii rezultati din vanzarea unui apartament. Si nu ne referim la un apartament cu spatii generoase, intr-un bloc nou, ci pur si simplu la apartamentele clasice din anii 70-80. Pretul unui asemenea apartament de 3 camere -65 mp, in Titan de exemplu, un cartier normal din Bucuresti, ajunge la 65.000 euro. Cu acesti bani insa, se poate cumpara o parcela de teren langa capitala si, totodata, construi o casa P+M de 150 mp, de doua ori si jumatate mai mare decat suprafata de la bloc. Cu 10-12.000 euro se poate achizitiona un lot de 3-400 mp (30-40 eur/mp) in localitati limitrofe Bucurestiului cum ar fi Cornetu, Domnesti, Cernica, Berceni sau chiar Corbeanca. Ar ramane 55.000 euro pentru constructia casei. Utilitatile ar mai genera costuri de circa 10.000 euro presupunand ca sunt relativ aproape (sub 100 m). Consideram ca banii ramasi, 45.000 euro sunt suficienti pentru constructia "la cheie" a viitoarei case de 150 mp (75mp/nivel, P+M). Si iata cum de la bloc pornind, marim suprafata de cel putin 2 ori, ne putem face 3 dormitoare in loc de doua, 2 bai in loc de una, un living mai mare, un birou incapator si, sa nu uitam ce e mai important, o curte de 2-300 mp utili. Constructii case! Planuri case! 



Preturi de referinta constructii case "la rosu" 140 EUR/mp 
**"Casa la rosu" reprezinta constructia casei fara finisaje si fara partea exterioara a acoperisului. In faza de rosu sunt incluse fundatia, zidaria si structura acoperisului din lemn. 
Constructii case, planuri case, proiecte case! 
**Constructii case din BCA - 135 EUR/m2 [cereti detalii…] 
**Constructii case Caramida Porotherm - 145 EUR/m2 [cereti detalii…] 
**Constructii case Caramida GVP - 155 EUR/m2 [cereti detalii…] 
Pret constructii case inclusiv TVA

Constructii case, planuri case, proiecte case! 
Preturi de referinta constructii case "la cheie"( acest pret include prima faza, casa la rosu) 280-330 EUR/m2 
**Pretul pe mp pentru finisaje constructie casa include - 
**Inchideri exterioare, termoziolatie polistiren 5 cm, tencuiala , vopsea exterioara tamplarie PVC alb cu geam termopan, acoperis din tigle metalice . 
**Interiorul casei este compartimentat , peretii tencuiti, gletuiti si vopsiti. 
**Instalatie electrica- racordata la retea 
**Instalatii sanitare - alimentare cu apa rece si calda - instalatia de canalizare 
**Instalatii de incalzire - Instalatia este prevazuta cu centrala termica proprie racordata la reteaua de gaze. 
**Pardoseli - living, holuri, bucatarie, dormitoare- gresie , parchet - la alegere. - 

Constructii case la preturi rezonabile, un raport foarte bun calitate-pret! 

Preturile sunt calculate la suprafata desfasurata (suma tuturor etajelor) a casei. Preturile sunt orientative si includ TVA. 
---Constructii case, planuri case, proiecte case!! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thanks !