duminică, 27 mai 2012

VARIANTA UNEI CASE IEFTINE


Pretul pentru o casa se poate reduce cu 20% daca se va face o constructie de 100 de metri patrati cu parter si etaj, si nu numai cu parter, deoarece investitia in fundatie va fi mai mica.
Preţul final al construcţiei este influenţat de forma casei, de utilităţi, finisaje, precum şi de organizarea şantierului. Astfel pentru o casa de 100 mp pretul poate fi de aproximativ 60.000 Euro.
Pentru ca o casă să fie mai ieftină trebuie să fie pătrată sau dreptunghiulară, să beneficieze de utilităţi în imediata apropiere, să fie cu etaj, să nu fie prevăzută cu construcţii la subsol, iar destinaţia fiecărei încăperi să fie stabilită în mod logic.
De asemenea, un teren mic, care nu va permite organizarea şantierului, respectiv depozitarea materialelor destinate construcţiei, poate creşte semnificativ preţul.
Publicitate
Potrivit administratorului Group SRL, preţul unei case la roşu, din zidărie, fără finisaje, este de aproximativ 250 de euro metrul pătrat construit, plus TVA, în timp ce preţul unei case la cheie, în care proprietarul se poate muta direct, este de aproximativ 500 de euro metrul pătrat, plus TVA.
Preţul va creşte în cazul în care casa este prevăzută numai cu parter. În schimb, stâlpii de rezistenţă vor trebui să fie ceva mai robuşti. În cazul în care casa va fi concepută cu parter şi etaj, preţul va fi cu 20% mai mic decât dacă se preferă numai parter. Preţul unei case poate creşte semnificativ în cazul în care se insistă pe construcţii subterane, gen subsol sau pivniţă.
Pentru o casă cu costuri minime construcţia trebuie să fie pătrată sau dreptunghiulară. „O casă în trei colţuri, de exemplu, va necesita mult mai multă manoperă pentru finisaje, precum şi materiale pentru a rezulta nişte camere normale“, a mai spus L Bolcaş.
Organizarea şantierului poate face ca preţul de construcţie să crească. În cazul în care locul nu permite depozitarea materialelor, acestea vor trebui aduse cu ţârâita, caz în care costurile de transport vor creşte enorm, mai ales în marile aglomerări urbane, unde se percep taxe mari pentru circulaţia camioanelor. Utilităţile, un factor important în construcţia unei case, pot la rândul lor să influenţeze preţul.
sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thanks !